Domov
    Kategórie
    Košík
    Obľúbené
    Profil

    Kvalitný 30L lis na ovocie Jablkový mušt vr. Pulp Bag

    Pevný lis na bobule s ideálnou výťažnosťou šťavy, najvyššia lisovacia kapacita vďaka kovovej konštrukcii vretena. Na rozdiel od niektorých iných dodávateľov,

    lisovací kôš je vyrobený z robustného (červeného) bukového dreva

    .
    Celý popis
    144,90 €
    117,80 € bez DPH
    Skladom
    Kód produktu:wiltec-51739

    Popis produktu

    Pevný lis na bobule s ideálnou výťažnosťou šťavy, najvyššia lisovacia kapacita vďaka kovovej konštrukcii vretena. Na rozdiel od niektorých iných dodávateľov,

    lisovací kôš je vyrobený z robustného (červeného) bukového dreva

    .
    Oceľové vreteno je trvalo poháňané ručne mechanicky a disponuje pevným zberným lievikom z ocele.

    Maximálne

    objem koša na drevo je 30 litrov

    .

    V závislosti od kaše (vysoko nakrájané ovocie) je možné zaručiť správny proces lisovania, rýchly a jednoduchý.
    Každý druh ovocia si však vyžaduje svoj vlastný spôsob prípravy.

    Pred použitím sa odporúča hrozno nalámať. Dá sa to urobiť buď mlynčekom na ovocie, alebo ručne. Jadrové ovocie musí byť predtým osiate. Množstvo výťažnosti šťavy však závisí od obsahu vody v príslušnom ovocí a nie od kapacity prevádzkovateľa. Pri vhodnej príprave ovocia vám bude vyhovovať lisovanie len jednou rukou.

    Všetky lisy tohto typu neumožňujú lisovať ovocie ako celok. Musíte vyrobiť kašu (veľmi nakrájané ovocie), inak nie je možný úspešný proces. Lis na víno/cider sa nesmie porovnávať s odšťavovačom. Oba produkty fungujú úplne iným spôsobom. Napríklad hrozno nesmie byť spracované v odšťavovači, pretože by sa zničili jeho semená a uvoľnili by sa horčiny. Práve lis na ovocie zaisťuje, že semená zostanú nerozdrvené, čím sa zabezpečí spracovanie šťavy na víno.

    Jablká, hrušky a iné druhy ovocia musia byť pred lisovaním spracované na kašu. Ovocie nemôžete lisovať celé, nakrájané na polovice alebo štvrtiny, pretože vretenové lisy nie sú určené na tento účel.